Eerste aankondiging Kennissessie Hackathon

  • calendar_month 14 augustus 2024
  • Newsmode Blog
Eerste aankondiging Kennissessie Hackathon

We zijn trots om de eerste sessie van de Expert Sessions op vrijdag 20 september aan te kondigen!!

Tijdens de LSP Potential Hackathon organiseren we diepgaande expertsessies voor iedereen die meer wil leren over ontwikkelingen in digitale identiteiten, wallets, autorisaties en e-handtekeningen. Je kunt deze sessies gratis bijwonen. Als je zowel de ochtend- als middagsessies kiest, wordt de lunch verzorgd.

Vanaf deze week zullen we elke week een nieuwe kennissessie onthullen die tijdens de expertsessies van vrijdag aan bod zal komen. De eerste sessie heeft als onderwerp:

Inzicht in het ARF en de uitvoeringshandelingen voor besluitvormers, implementatoren en bedrijfsleiders

Met de eIDAS-update wil de EU de beschikbaarheid en interoperabiliteit van veilige wallets en vertrouwensdiensten waarborgen. Om dit te bereiken, is een gedeeld Architecture Reference Framework (ARF) vastgesteld, dat weerspiegeld worden in uitvoeringshandelingen onder eIDAS. De architectuur omvat veel technische specificaties, elk met zijn eigen achtergrond, die vaak moeilijk te begrijpen zijn voor degenen met beleidsmatige of managementverantwoordelijkheden. Toch kunnen al deze specificaties een aanzienlijke impact hebben op hoe de markt zich ontwikkelt onder eIDAS, welke afhankelijkheden wel of niet ontstaan, wat wel en niet is toegestaan en waar de belangrijkste implementatielasten zullen vallen. Het ARF is zeer relevant voor besluitvormers en bedrijfsleiders.

In deze kennissessie zullen de componenten van het ARF en (concept) uitvoeringsbesluiten systematisch worden geanalyseerd. We zullen de achtergrond van de verschillende bepalingen verkennen, hoe deze te interpreteren zijn en wat de implicaties zijn voor beleidsmakers, uitvoerders en bedrijven.

Volg ons voor meer informatie en vergeet niet je aan te melden voor dit spannende evenement! Wil je meer leren over eIDAS en het Architecture Reference Framework?
Meld je dan hier aan!