Met of zonder airbags?

  • calendar_month 6 augustus 2024
  • Newsmode Blog
Met of zonder airbags?

Stelt u zich voor dat u de vraag krijgt: “Wilt u een auto met of zonder airbag?” In deze tijd zou dat een vreemde vraag zijn, nietwaar? Toch is dit precies de situatie waar veel potentiĆ«le klanten mee te maken krijgen als ze overstappen op elektronische ondertekening.

Hoewel gewone en geavanceerde elektronische handtekeningen nog steeds toegestaan zijn in het huidige online verkeer, zijn er twee belangrijke redenen om altijd voor een gekwalificeerde elektronische handtekening te kiezen bij serieuze overeenkomsten of verklaringen.

Ten eerste bieden gewone elektronische handtekeningen niet de juiste rechtszekerheid voor belangrijke online transacties. Dit wordt bijvoorbeeld duidelijk uit deze uitspraak. Ten tweede, hoewel geavanceerde elektronische handtekeningen al aan strenge eisen voldoen, bieden ze niet de zekerheid en het gemak van gekwalificeerde elektronische handtekeningen. Ze zijn bijvoorbeeld niet onafhankelijk op kwaliteit te valideren, wat partijen voor onaangename verrassingen kan stellen in de rechtszaal. En dan is het te laat.

Bovendien is gekwalificeerd ondertekenen tegenwoordig gemakkelijker en goedkoper dan geavanceerd ondertekenen, zoals Vidua aantoont. U hoeft dus nooit meer te kiezen of u de digitale snelweg met of zonder airbags op gaat.