We hebben het voor elkaar gekregen!

  • calendar_month 31 mei 2024
  • Newsmode Blog
We hebben het voor elkaar gekregen!

Na drie lange, intensieve dagen hebben we samen met onze Trusted Information Partners PKIsigning, SBR Nexus en Logius, vanmiddag ons pressure cooker afgesloten met welverdiende snacks en drankjes. Dit volgde na een grondige end-to-end demonstratie van de nieuwe vertrouwensdienst QEAA (Qualified Electronic Attestation of Attributes) + QES (Qualified Electronic Signature), speciaal voor onze klanten in financiële verslaglegging.

De afgelopen drie dagen hebben we met verschillende teams samengewerkt aan de uitgebreide ontwikkeling van deze dienst. Team Development was verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling, waarbij gebruik werd gemaakt van de open source bouwstenen van de EU Digital Identity Wallet Toolbox om de demo te creëren. We weten nu alles over het toepassen van mdoc om de rol van de ondertekenaar op een interoperabele manier correct te verifiëren, wat bijdraagt aan de internationale normen voor betrouwbare gegevensuitwisseling.
Terwijl Team Compliance uitgebreid de wetten, voorschriften en normen onderzocht voor de ontwikkeling van deze geheel nieuwe vertrouwensdienst, richtte Team Marketing & Communicatie zich op de marketingkansen voor QEAA + QES.
Samen met partners PKIsigning en SBR Nexus kwam alles als één geheel samen. We zijn super trots op dit prachtige eindresultaat, deze waardevolle bevindingen en de fantastische samenwerking met PKIsigning en SBR Nexus en in het bijzonder met Ralph Verhelst, Dirk Kreijkes, Tom van Bolhuis en Wim Zoet. We willen onze partner Logius en Sander Boer bedanken voor hun aanwezigheid en onmisbare bijdrage.

We kijken ernaar uit om samen met onze partner LSP Potential en onze andere partners op te schalen. We sluiten deze dag ook af met een korte podcast over “Veilig Online” met Remco van Wijk, die in gesprek gaat met Sander Boer van Logius.

Op vrijdag 14 juni, van 15.00 tot 17.00 uur, delen we onze bevindingen in detail tijdens de kennissessie van Trusted Information Partners. Deze sessie kan ook online worden gevolgd.
Wil je op de hoogte blijven van deze informatie of deze kennissessie terugkijken? Lees de blog van 28 juni 2024 en open de video.