Derde aankondiging Kennissessie Hackathon

  • calendar_month 29 augustus 2024
  • Newsmode Blog
Derde aankondiging Kennissessie Hackathon

❓ Wat kan en moet je als notaris nu en morgen met eIDAS ?

➡ Robert Heinen, expert in notariële innovatie en mr. Iris van der Wel geven antwoord op deze vraag tijdens onze Expert Sessies op 20 september. Schrijf je snel in voor deze waardevolle kennissessie: https://vidua.nl/user/

📱 💻 Donderdag 19 en vrijdag 20 september organiseert Vidua namens Trusted Information Partners een grote Hackathon voor LSP Potential waar meerdere partners van lidstaten naar Den Haag komen om te werken aan de Europese wallet. Vrijdag 20 september zijn er tevens diverse kennissessies te volgen voor iedereen die geïnteresseerd is en op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen op het gebied van digitale gegevensuitwisseling. In deze derde kennissessie van Vidua geven Robert Heinen en mr. Iris van der Wel je inzicht in hoe je als notaris je praktijk stapsgewijs kunt voorbereiden op een wereld vol wallets en digitale vertrouwensdiensten. En hoe je binnen de huidige kaders al voordeel kan hebben van de eIDAS binnen je notariskantoor. Mis deze kans niet om je praktijk aan te passen en voorop te lopen!

💡 eIDAS is een Europese verordening die ons online verkeer veiliger en eenvoudiger moet maken. De herziene verordening maakt digitale wallets en gekwalificeerde vertrouwensdiensten toegankelijk voor burgers en bedrijven. Hierdoor kunnen burgers documenten vanuit hun wallet gekwalificeerd ondertekenen, terwijl bedrijven informatie beveiligen met gekwalificeerde zegels. Overheden moeten hun authentieke gegevens via digitale attestaties ontsluiten en gekwalificeerde archieven zorgen voor duurzame bewaring van dit cryptografisch materiaal. Deze ontwikkelingen zullen de digitale infrastructuur van het notariaat aanzienlijk beïnvloeden. Digitale identificatie en vertrouwensdiensten worden essentieel in de dagelijkse praktijk en notarissen moeten in 2026 digitaal klaar zijn. Hoewel 2026 snel nadert, biedt eIDAS ook kansen voor een eenvoudiger administratief proces binnen het notariaat.

➖ Het slechte nieuws: ondanks diverse verplichtingen is nog niet alles onder eIDAS helemaal uitgewerkt.
➕ Het goede nieuws: je hoeft zeker niet te wachten tot alle onderdelen scherp zijn om al te starten met de transitie en voordeel te halen van de eIDAS. Onder eIDAS 1.0 (sinds 2014 van kracht) zijn namelijk al veel van de functionaliteiten beschikbaar gekomen en volwassen geworden.

Maak je notariskantoor klaar voor de toekomst en ontdek hoe je met eIDAS je praktijk naar een hoger niveau kunt tillen. Schrijf je vandaag nog in voor onze Expert Dag!

#eIDAS #Notariaat #DigitaleIdentificatie #Vertrouwensdiensten #DigitaleTransformatie #Notariskantoor #Hypotheken #NVM #ZorgeloosVastgoed #RobertHeinen #IrisvanderWel #Kennissessie #Innovatie #DigitaleInfrastructuur #Wetgeving #2026 #DigitaleWallets #Cryptografie #Verordening #EuropeseRegelgeving #DigitaleArchivering #Kwalificatie #AdministratieveVereenvoudiging #DigitaleZegels #Vastgoed