Definitieve overeenkomst over de EU Digitale Identiteitswallet

  • calendar_month 8 oktober 2023
  • Newsmode Blog
Definitieve overeenkomst over de EU Digitale Identiteitswallet

Een nieuwe mijlpaal!

In 2018 publiceerden Sander Dijkhuis, Hidde Dorhout, Nitesh Bharosa en Remco van Wijk een wetenschappelijke paper over de toekomst van een veilige online samenleving. Het werk - ‘When Willeke Can Get Rid of Paperwork’ - voorspelde dat individuen als Willeke binnen afzienbare tijd zouden beschikken over een betrouwbare digitale identiteit en middelen voor gekwalificeerde elektronische handtekeningen. Met de aanstaande inwerkingtreding van eIDAS 2.0 is die toekomst nu binnen handbereik!

We zijn ongelooflijk trots dat we met de partners van Trusted Information Partners al bouwen aan het ecosysteem dat nu werkelijkheid wordt. We dragen bij aan de grootschalige pilotprojecten om te verzekeren dat Europa’s ambities aansluiten bij de bestaande oplossingen. Samen met partners als NVM, Vidua Vastgoed, Zorgeloos Vastgoed, HDN (Hypotheken Data Netwerk) en ING zijn we al breed gestart met de implementatie wat nu wettelijk verder versneld wordt.

En het is mooi om te zien dat Sander, Hidde, Nitesh en Remco nog steeds een bijdrage leveren aan deze ontwikkeling - Nitesh als professor aan Delft University of Technology en de anderen vanuit Vidua. Het voelt goed om deel uit te maken van deze beweging!

download When Willeke Can Get Rid of Paperwork