Onbezorgd online ondertekenen

Happy people giving a Hi-Five

Update je Vidua app!

Op woensdag 29 september 2021 lanceren wij een nieuwe versie van de Vidua app. Oudere versies zijn dan niet meer bruikbaar. Wordt jouw Vidua app op donderdag niet (automatisch) geüpdatet? Ga naar de Apple App Store of Google Play Store, zoek naar de Vidua app en update deze handmatig. Heb je nu versie 2.1.3 voor Android of versie 2.1.5 voor iOS op je telefoon staan, dan kan je weer gebruik maken van de Vidua app om je online zaken te regelen!

Online ondertekenen

Met Vidua zet je eenvoudig elektronische handtekeningen op het hoogste betrouwbaarheidsniveau. Dat doe je met de Authenticate app en je zelfgekozen pincode. Je Vidua handtekening heeft dezelfde rechtskracht als een handgeschreven handtekening.

Een bedrijf vraagt je om een elektronische handtekening.

Soms bepaalt het bedrijf of de instantie welke ondertekensoftware je gebruikt en soms kan je dat zelf bepalen. Je krijgt op je computer toegang tot de ondertekensoftware. Zo teken je eenvoudig een digitaal koopcontract bij een makelaar bijvoorbeeld.

Je wilt zelf digitaal een document ondertekenen.

Je kiest dan zelf de ondertekensoftware. Vidua heeft partners die dat leveren en we vertellen je daar graag meer over. Zo onderteken je bijvoorbeeld veilig een overheidsaanbesteding.

Betrouwbaarheid voorop

Ben je aangemeld bij Vidua? Dan kan je eenvoudig en veilig documenten ondertekenen. Je plaatst een gekwalificeerde elektronische handtekening. Die heeft dezelfde waarde als een handgeschreven handtekening. Heb je een nieuwe telefoon of de Authenticate app verwijderd? Meld je dan opnieuw aan bij Vidua.

Cleverbase is de organisatie achter Vidua. Ze staan onder streng toezicht van de overheid. Meer weten? Bezoek de Cleverbase website.

Hoe kun je ondertekenen?

Let op: heb je sinds je aanmelding de Authenticate app verwijderd of heb je een nieuwe telefoon? Meld je dan eerst opnieuw aan bij Vidua. Bekijk onze hulppagina voor meer informatie.

De ondertekensoftware werkt samen met de Authenticate app. De app download je tijdens je registratie bij Vidua.
  • Op je computer lees je het document dat je gaat ondertekenen.
  • Met een knop start je de ondertekening. Op je computerscherm verschijnt een QR-code.
  • Je opent de app op je telefoon. Daarmee scan je de QR-code.
  • In de app krijg je een pushbericht, dat je controleert. Dan bevestig je met je pincode.
  • Het document is nu rechtsgeldig ondertekend. Dit is te zien op je computer. Je kunt het document opslaan voor je eigen administratie.

Let op: het is belangrijk dat je een "plat" PDF-bestand hebt. Dit is een PDF-bestand zonder ingebouwde formuliervelden of Javascripts.

Laat Vidua voor je werken

Steeds meer partners kiezen voor Vidua. Zo kunnen hun klanten zich digitaal identificeren en stukken ondertekenen. Ook sneller schakelen in een vertrouwde omgeving? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
Meer info

Meer weten?

meer gestelde vragen
Vidua logo